CUKRÁSZDA

Desszert szalon, Concerto – Váci cukrászda és zongoraszalon pályázata

Belsőépítészeti koncepció

A tervezéssel érintett területek – Desszert Szalon (Cukrászda és Fagyizó) és Zongora Szalon – egy épületen belül, azonos homlokzat mögött, kerülnek kialakításra. Az értékesítésre kerülő termékek azonban nem egyformák. A terek belsőépítészeti kialakításánál ezen kettősséget vettem figyelembe.

Tervezés során célom volt, hogy a belső terek a Fő térről nézve egységet alkossanak. Ezt az egységességet fejezi ki az azonos anyag,- és színhasználat, és az azonos design elemek betervezése.

A padlóra, és a homlokzattal szemközti falra mindhárom helyiségben azonos burkolat – meleg barnásszürkés arany szín – került.
A falakra minőségi műbőr burkolatot, a padlóra kőporcelán burkolatot terveztem. Mindkettőt diagonál kiosztással. Ez a kialakítás tágítja és elegánsabbá teszi a teret, ugyanakkor hívogató, meleg és barátságos.
Az egységes kialakítást hangsúlyozza az álmennyezetek és az oldalfalak azonos geometriai kialakítása, és színe is (fehér). Mindhárom helyiségben megjelenik kis mennyiségben az antracitszürke szín, mely még jobban kihangsúlyozza a termékeket.

Ezen alapszínek fogják keretbe a különböző funkciókat, és teremtenének folytonosságot közöttük. A kiegészítő színek viszont különbözőek.
A Cukrászda és a Fagyizó kiegészítő színe az élénk zöld – a logóból kiindulóan. A Zongora Szalon kiegészítő színe a meleg bíbor-lila, mely  kreativitást, az értékállóságot fejezi ki.
Ezen színek csak kis mennyiségben, foltonként jelennek meg.

A bútorokat és lámpákat úgy választottam ki, hogy azok reflektáljanak az igényekre. Egyszerre fejezzék ki az értékállóságot és a kortárs design-t, és hangsúlyozzák a termékeket.

 A tervezés során olyan teret kívántam létrehozni, mely egyszerre tiszteleg a tradició és a modern értékek előtt, mely kihangsúlyozza mind a zongora, mind a cukrászati termékek különlegességét, egyediségét.