Éljenek a színek!

Ahogy sok éve már, az idei évben is meghatározó trend az újrahasznosítás, az egészséges és rugalmasan alakítható otthon, az egyediség kifejezése.
A környezetti terhelés csökkentése mellett, ma már személyre szabottan szeretnénk élni. Arra vágyunk, hogy otthonunk ne csak egészséges és pihentető legyen, de tükrözze egyéniségünket és életstílusunkat. A lakóterületek csökkenésével pedig együtt jár, hogy bútoraink egyre inkább átalakítható, több funkcióval is bíró darabok.

A trendeket meghatározó csoportok, folytatva a tavaly elkezdett vonulatot, idén is a természet színeinek, formáinak és struktúráinak felhasználásával ajánlják kifejezni egyéniségünket.

2018-ban a még mindig divatos szürkés és földszínek mellé a természet élénkebb színeit – az egyre élénkebb kékeket, zöldeket – is bátran választhatjuk. Az idei trendekben minden szín mélyebb, élénkebb lett. Persze a pasztell színek kedvelői is megtalálhatják az idei kínálat között a kedvükre valót. A bátrak, akik pedig a színek kavalkádját szeretik, akár az égő piros-narancs-bordó-lila színeket felhasználva is felöltöztethetik otthonukat. Mind az egyszínű monokróm, mind a több színből álló paletták divatosak.

A textilek és tapéták anyaghasználatának tekintetében is a természetesség a fő vonulat.
Noha a mai anyagok ritkán 100%-ban természetesek, de mégis a puha természetes hatású anyagok, szövött és gyűrt struktúrák, valamint a természet ihlette minták jellemzőek az idei kollekciókra. A fa és kőminták mellett megtalálhatók a növényminták, de az állatokat ábrázoló felnagyított, vagy a sokszor meghökkentő rajzolatú minták is.

Erdélyi Krisztina
vezető tervező
[justified_image_grid preset=8 thumbs_spacing=4 row_height=300 lightbox=photoswipe mobile_lightbox=photoswipe caption=off mobile_caption=off overlay=others overlay_color=#353535 overlay_opacity=0.3 lightbox_max_size=full]