Gyakori kérdések

Összegyűjtöttem az ügyfeleimet leginkább foglalkoztató kérdéseket

Építészeti tervezéssel is foglalkozunk?

Cégünk kizárólag belsőépítészeti és lakberendezési tervezéssel foglalkozik, építészeti tervezést és engedélyeztetést nem vállalunk. Természetesen van átfedés az építészeti és a belsőépítészeti tervezés között, így pl. a belső terek kialakítása, a térszervezés szerves része munkánknak, azonban az épület külső megjelenését érintő változtatásokkal nem foglalkozunk.

Meg is építjük a tervinket? Foglalkozunk kivitelezéssel?

Cégünk kizárólag belsőépítészeti és lakberendezési tervezéssel foglalkozik, kivitelezéssel nem, azonban tudunk ajánlani olyan kivitelező csapatot mellyel sikeresen dolgoztunk már együtt.

Mikor kapcsolódjon be a belsőépítész az új építésű ingatlanok tervezésbe?

Minél előbb. Hogy elkerülhető legyen az építész alaprajz áttervezése, a legjobb, ha a belsőépítészt már az építészeti tervek első fázisában, a koncepcióterv készítésekor bevonják az épület tervezésébe. Enteriőr tervezőként más szemszögből, más megközelítésből látjuk az épületet, mint az építész. Számunkra a legfontosabb a terek tökéletes használhatósága és a belső design összhangja, mely sokszor az alaprajz áttervezésével jár. A belső terek kialakításával az építészek nem foglalkoznak, hiszen nem feladatuk és nem is értenek hozzá.  Az építész nem belsőépítész. 
Ha tehát jól működő, design szempontból profi otthont szeretne, már az első építészeti koncepciók kialakításakor érdemes belsőépítészt fogadnia.

Mennyi ideig tart a tervezés?

A tervezési idő hosszát több dolog is befolyásolja:
– a tervezendő terület nagysága
– a tervezési szint mértéke (Ötletterv…. Prémium tervezés)
– a tervezendő feladat bonyolultsági foka

példa:
Egy átlagos 80 m2 lakás tervezési ideje, a tervezés elkezdésétől számított
– cca. 30-40 munkanap – Ötlettervi szinten
– cca. 70-80 munkanap – Standard tervcsomag szinten
– cca. 100-110 munkanap – Prémium tervcsomag szinten

Mit tartalmaz az Ötletterv tervcsomag? Miben különbözik a többi tervcsomagtól?

Az Ötletterv tervcsomag a táblázatban szereplő zöld pipával jelölt tervrészeket tartalmazza.
Az Ötletterv tervcsomag, mint azt a neve is jelzi, a tervezés első fázisát jelentő tervrészeket jelenti. Nevezetesen az igények felmérését, az alaprajz elemzését, igény szerint az alaprajzi változat/változatok kidolgozását és megbeszélését, valamint a legjobban tetsző alaprajzhoz tartozó látványtervi vázlatok készítését.
A látványtervi vázlatok 3d-s kontúros képeket jelentenek, melyek ötletadóak, konkrét színeket, felületeket, képeket, bútorokat, lámpákat stb. nem tartalmaznak.


példa: Ötlettervi tervcsomag látványtervi vázlata – 3d kontúros kép

Kinek ajánljuk az Ötletterv tervcsomagot?
 • Annak, aki önmaga szeretné otthonát megtervezni de nem tudja merre induljon, és iránymutatásra, vagy ötletekre van szüksége.
 • Annak, aki önmaga szeretne anyagokat, bútorokat, lámpákat stb. választani, de tudni szeretné milyen irányban induljon.
 • Annak, aki kíváncsi arra, milyen kiaknázatlan lehetőség rejlik otthonában, mit lehetne kihozni belőle?
 • Annak, aki még a döntés előtt áll: érdemes-e belefognia a felújításba vagy sem?
Mit tartalmaz a Standard tervcsomag? Miben különbözik a többi tervcsomagtól?

A Standard tervcsomag a táblázatban szereplő zöld pipával jelölt tervrészeket tartalmazza.
A Standard tervcsomag átlagos tervezési igényű otthonok belsőépítészeti/lakberendezési tervezését tartalmazza.
Ezen tervszakasz az Ötlettervi szakaszon túl, színtervezést, a belsőépítészeti szempontból meghatározó anyagok és tárgyak kiválasztását, valamint renderelt látványtervek készítését tartalmazza. Mindezek mellett a kivitelezést segítendő néhány elengedhetetlen belsőépítészeti tervrészeket is tartalmaz a tervcsomag.
A standard tervcsomag nem jelent teljeskörű tervezést, de a Megbízó aktív részvételével gyönyörű végeredményhez vezethet.


példa: Standard tervcsomag látványterve – renderelt kép

Kinek ajánljuk az Standard tervcsomagot?
 • Annak, igényes kialakítású, profin tervezett otthonra vágyik és tudja ehhez szüksége lesz szakértő tervekere, ugyanakkor szeretne aktívan részt vállalni otthona megalkotásában.
 • Annak, akinek van elegendő kedve és ideje az ügyintézéshez, művezetéshez, anyagbeszerzéshez, stb. mely egy felújítással jár.
 • Annak, aki szeretné maximálisan kiaknázni otthona adta lehetőségeket, de aktív közreműködése által optimalizálná a tervezés költségeit.
Mit tartalmaz a Premium tervcsomag?

A Premium tervcsomag a táblázatban szereplő zöld pipával jelölt tervrészeket tartalmazza.
A Premium tervcsomag magas tervezési igényű otthonok belsőépítészeti/lakberendezési tervezésénél javasoljuk. Ezen tervcsomag biztosíthatja a maximális elégedettséget.

Ezen tervszakasz komplex belsőépítészeti és lakberendezési tervezést tartalmaz, valamint kiegészítő kényelmi szolgáltatásokat is jelent (segítségnyújtást az egyeztetéseknél, anyagrendelésnél, kivitelezésnél, stb.).

A Premium csomag a standard tervcsomagon felül tartalmaz:

 • További 1db alaprajzi, és
 • további 1db látványtervi változatot – tehát összesen 2db komplett alaprajzi/látványtervi változatot. A 2db komplett változatból könnyedén kiválasztható a leginkább megfelelő terv.
 • A csomag tartalmazza a végleges változatra az összes beépítendő anyag és termék kiválasztását,
 • az összes beépítendő és mobil – bútor és lámpa kiválasztását/tervét,
 • a textilek, kárpitok, szőnyegek kiválasztását,
 • valamint a dekorációs elemek ajánlását.
 • Az összes tervezési helyiségről renderelt látványtervek készítését.
 • Ezen felül a kivitelezést segítendő összes belsőépítészeti tervrész elkészítése,
 • továbbá a kivitelezőkkel, kereskedőkkel való kapcsolattartás és egyeztetés is része a tervcsomagnak.
 • Ezen tervcsomagot választóknak segítünk a termékek rendelésekor az ügyintézésben (termékek cikkszámának, mennyiségének ellenőrzése),
 • az esetleges problémák megoldásában.
 • 4 alkalommal segítjük a kivitelezési munkát tervezési művezetéssel és/vagy helyszíni tanácsadással.

A Premium tervcsomag teljeskörű tervezést jelent, mely a Megbízó részére a lehető legkényelmesebbé és a lehető leggördülékenyebbé teszi leendő otthona megvalósítását.


példa: Premium tervcsomag látványterve – renderelt kép

Kinek ajánljuk az Premium tervcsomagot?
 • Annak, aki nagy értékű ingatlannal rendelkezik.
 • Annak, aki olyan igényes irodát, üzletet, közösségi teret szeretne, ami hosszú távon kiszolgálja az igényeket
 • Annak, aki nem szeret kompromisszumot kötni, és szeretne a saját egyedi igényeire szabott maximálisan megtervezett otthonban élni.
 • Annak, aki a tervezést teljes egészében profikra bízná.
 • Annak, aki szeretné maximálisan kiaknázni otthona adta lehetőségeket, és több lehetőséget is mérlegelne a megvalósítás előtt.
 • Annak, akinek nincs kedve vagy ideje az ügyintézéssel, a kivitelezőkkel, a kereskedőkkel való egyeztetéshez, az anyagok kiválasztásához, stb., de maximálisan a tervekbe illeszkedő termékeket szeretne vásárolni.
 • Annak, aki mindezt szívesen bízná a tervezőjére.
Mit tartalmaz az Alaprajzi elemzés tervcsomag? Miben különbözik a többi tervcsomagtól?

Az Alaprajzi elemzés tervcsomag a zöld pipával jelölt tervrészeket tartalmazza (Árak oldalon), igény szerint 1 vagy 2 változatban.
Az elemzés során, az igényekre alapulóan belsőépítészeti szempontból diagnosztizálom a meglévő alaprajz problémás pontjait. Új megoldási javaslatokat teszek a használhatóság, a bútorozhatóság, az egyedi életvitel figyelembevételével. Javaslataimról koncepcionális alaprajzot készítek.

Kinek ajánljuk az Alaprajzi elemzés tervcsomagot?
 • Annak, aki most építkezik, de nem elégedett a jelenlegi belső alaprajzi kialakítással.
 • Annak, aki kíváncsi arra, milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek otthonában, mit lehetne kihozni belőle az alaprajz átalakításával.
 • Annak, aki jól használható belső kialakítást szeretne otthonában.