Stílusos eklektika

Ügyfeleim azzal a kéréssel kerestek meg, hogy leendő otthonuk enteriőrterveinél az igényeiket és szerteágazó ízlésüket valamilyen módon hangoljam össze leendő házuk külső adottságaival, és tervezzem meg egyéniségüket tükröző új otthonukat.

Az igényfelmérés során körvonalazódott, hogy az épület külső modern, klasszikus és vintage elemeit kell összehangolnom a belső tértől elvárt eklektikus stílussal.
Szerették volna, ha a nagy alapterületű otthonuk egységes, de semmiképp se unalmas képet mutatna, ha egyszerre lenne hangulatos, otthonos és modern, klasszikus vintage és elegáns glamour stílusú, mindez kissé retrós hangulattal megfűszerezve.

Az építészeti alaprajzot némileg áttervezve, finomítva alakítottam ki az igényekhez igazodó belső tereket. A földszinten az előszoba, a nappali blokk, a hálószoba és a gyerekszobák kaptak helyet a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségekkel, a tetőtérbe került a dolgozó szoba olvasósarokkal, a kondiszoba és a vendégszobák.

A színvilágot a tulajdonosok ízléséből kiindulva, kontrasztokra építve alakítottam ki. Így hoztam létre sötétebb és világosabb részeket az enteriőrben. A kiegészítő színeket úgy választottam meg, hogy egyik szobából a másikba haladva összhang legyen a helyiségek között, de mégse legyenek azonos színvilágúak. A tulajdonosok kedvenc színe a zöld, így ez majd minden szobában megjelenik.
A beépítendő anyagok kiválasztásakor a prémium minőségű kőporcelán burkolatok és a luxus minőségű tapéták, valamint a különleges világítótestek meghatározó szerepet kaptak. A padlóra egységesen dió színű burkolat került, mellé magas fehér színű szegőlécek, melyek kiemelik a kőporcelán és tapéta falburkolatok szépségét.

A nappali terét más hangulatokban is megterveztem.
Készült egy világos natúrabb színösszeállítás, mely megnyugtató hangulatot áraszt. Továbbá egy Glamour hangulatú nappali sötét színekkel és meleg fényekkel.