Otthonunk felújítása csupán a színek megváltoztatásával

Ha otthonunk felfrissítésére vágyunk, de nem szeretnénk a teljes bútorzatot lecserélni, érdemes a színekkel játszani. Egy-egy hangsúlyos tárgy lecserélésével, a falak/bútorok átfestésével, néhány új díszpárnával teljesen új hangulatot hozhatunk létre.

Az alábbiakban megmutatom egy lakberendezési tervezésemen keresztül, hogy azonos alaprajzi elrendezéssel és azonos alapstílussal is többféle lehetőség nyílik otthonunk felfrissítésére.

Ebben a projektben a modern, a vintage és a klasszikus stílust keverve, un. TRANSITIONAL – azaz átmeneti – STÍLUSÚ nappalit terveztem. Ez képezte az alapot. Azonban a falak és textilek, valamint a fémek színeinek változtatásával teljesen más hangulat hozható ki egy adott alaprajzi elrendezés és alapstílus mellett is.

Kinek melyik tetszik a legjobban?

Az első változatban naturális színeket választottam, így természetes Natúr hatás érhető el.

A második változatban színes kiegészítőket és szöveteket terveztem bronz és kovácsoltvas fémekkel. Így Country hangulat felé lehet elvinni az alapdesign-t.

A harmadik változatban Városias hangulatot teremtettem a szürkéskék falakkal és az arany fém elemek használatával.

A negyedik pasztell színvilágot alkalmaztam, ezüst színű fém elemekkel, így a Klasszikus hangulat felé toltam el az alapstílust.

Erdélyi Krisztina
vezető tervező