Modern és hagyományos, elegáns és vintage egyszerre, cseppnyi ipari beütéssel.
A tradicionális, hagyományos stílusból indul ki, megtartja annak melegségét és kényelmét, de klasszikus és modern elemekkel egészíti ki azt. Eklektikus stílus, mely mindenből a legjobbat használja fel.

Egyszerű vonalak, visszafogott, semleges színséma jellemzi. Ebben a stílusban főleg természetes anyagokat használunk – kő, fa, vas, natúr textilek, bár némi csillogás és luxus is belefér.
A színpaletta mindenképp kifinomult. Lehet kontrasztos, vagy akár egyszínű, de kerülendő a túlzó élénk színek használata. A színséma egyaránt lehet meleg, vagy hideg hangulatú.

Bútorokat akár a klasszikus, akár a modern, akár az ipari stílusból választhatunk, de fontos, hogy színük illeszkedjen a megálmodott színvilágba. Itt is kerülendők az élénk színek. Lehet világos, lehet sötét, vagy szürkés, esetleg natúr színű.

Erre a stílusra nem jellemző a sok díszítés. Egy-két hangsúlyos, nagy méretű tárgy bőven elegendő. Fontos, hogy a választott dísztárgyak igényesen kidolgozottak, de stílusukban visszafogottak legyenek. A minimál, vagy ipari stílusú díszítőelemek szépen kiemelhetik a tradicionális elemeket.  

Összességében a transitional barátságos, otthonos és meleg hangulatú stílus, mely a kényelemre, a tervezés egyszerűségére és kifinomultságára helyezi a hangsúlyt.

Sok kedvenc stílusom közül ez az egyik.